0-3 (38) Rasmus Bodevind (ass Linus Strömgren)
1-4 (64) LInus Strömgren (ass Johan Palm)
Sam Dada, Martin Hedvåg, Linus Strömgren, Rasmus Bodevind
Herman Schmidt
Avb: Billy Svenske, Ernad Sadiki, Filip Gustafsson, Shahram Moradi, Ludvig Karlsson

Klar derbyseger för Torpa.
Torpa är tillbaka på segerspåret och vinner med klara 4-1 i kvällens match. Grunden lades efter en stark inledning och man fullföljde på ett bra sätt.
Att göra första målet är alltid viktigt och Torpa började på bästa sätt. Efter att Rasmus Bodevind haft ett bra skott som gick strax över i 8:e minuten, kom ledningsmålet i anfallet efter. Herman Schmidt vann bollen när Lidhult missade ett uppspel, han slet sig loss och hårt trängd kunde han rulla in bollen jämte en utrusande målvakt. Bra gjort och en perfekt start. Ännu ett mål skulle komma två minuter senare. Åter vann Torpa bollen via hög press, Linus Strömgren kom loss på högersidan och på hans fina inspel kunde Martin Hedvåg placera in bollen. Vackert passningsspel och ett distinkt avslut. Lidhult var i brygga och TIF fortsatte att skapa chanser. Både Linus och Sam hade bra skottlägen men bollen smet utanför målramen. Det blev lite jämnare efter Torpas starka inledning men hemmalaget skapade inga farligheter. Istället var det TIF som ökade på till 3-0 i 38:e minuten. Åter en snabb spelvändning där Lidhult blev bortspelade. TIF kom tre mot två och när Linus spelade ut till vänster kom Rasmus Bodevind helt ren och med ett bra vänsterskott satt bollen i mål. Rasmus utgick skadad i 43:e, Billy ersatte. Tiden gick mot paus och 3-0 såg ut att hålla. På ett långt inspel kolliderade Samuel och Axel, där Axel fick utboxningen i huvudet och alla väntade på en snabb avblåsning. Alla stannade upp och Adis Hodzic kunde lobba in bollen, obegripligt att domaren inte blåste av för huvudskada. Mål dömdes, det blev avspark och halvleken var slut. Trots allt en bra halvlek av Torpa, där det kunde varit mer än 3-1.
Tidiga byten efter paus när Ernad och Filip kom in, Herman och Sam utgick. Bra chans hade Johan i 54:e, men bollen gick precis utanför krysset. Lidhult bästa chans kom i 62:a när Johan Brorsson satte en målvaktsretur i ribban. Annars var det mest Torpa och avgörandet kom i 64:e minuten. Åter en bollvinst på sista 1/3 delen efter hög press. Linus Strömgren fick tag på bollen, gjorde ett par gubbar och från strafflinjen satt skottet i bortre krysset! Matchens vackraste mål. Det kunde (och borde) blivit ett par mål till sista kvarten. TIF radade upp chanserna, Ernad lyfte bollen över, Billy hade ett friläge och Filip ett par tunga skott. Bara några av alla chanser. Det var stora luckor i Lidhults defensiv och Torpa var oftast både etta och tvåa på bollarna. Det blev inga mer mål och siffrorna skrevs till klara 4-1. Torpa gör en riktigt bra bortamatch och vinner övertygande. Bra kontringsspel, stor löpvilja och man jobbade stenhårt i 90 minuter. När man lyckas stoppa Hodzic och Brorsson är mycket vunnit och vårt försvarsspel var stabilt matchen igenom. Samuel bra i målet, backlinjen säker, där Mattias gör en fin match. Mitten jobbar som vanligt bra och Johan och Murre är inte lätta att passera. Offensivt fick vi till det igen. Martin och Linus starka som vanligt och de unga killarna Rasmus, Herman och Billy gör en fin match. Linus poängbäst med 1+2 och en kandidat för veckans lag. När alla har en bra kväll är vi svårstoppade och då trillar poängen in. Lidhult är en bra nykomling men hade ingen lycka i försvarsspelet. Vår höga press sårade gång på gång och det gav bra utdelning. Vi hänger med i toppen och ny viktig och tuff match väntar på tisdag när vi möter Liatorp/Eneryda på Bokliden.